27.5.04

Sataa vaikka sataa

Kylläpä on arvon Neiti Sää suosinut näin pyörän laiton jälkeen. Toista viikkoa pukkas vettä, ei niin mitenkään kivaa :/ Nyt näyttäis vähän keli paranevan, jos vaikka viikonloppuna pääsis heittämään vähän pidemmän reissun tuonne kotipohjoiseen.

Törkkäsin pari päivää takaperin pyörään uuden ohjaustangon. Stonga vaihtui ns. Renthalin krossimalliseen, leveä ja matala. Ajoasento painui vähän etunojaisemmaksi ja matalammaksi, leveällä tangolla tuntuis saavan paremman tuntuman kaupunkimutkittelussa. 60e tuning, ei paha :D Kahvapainoja ei saanut uuteen tankoon kiinni, kun ei ollut kierteitä päissä. Pitää hommata jotkut tarvikepainot myöhemmin. Sais pyörän pestyä niin vois räpsiä jonkunlaista kuvagalleriaa nettiin. Pinta kaipaa vahaakin aika kovasti, alkaa kertyä pientä kulumisjälkeä jo nyt...

Sisäänajo on kohta takana, 1300km mittarissa. Ehkä sitten pääsee kokeilemaan, että nostaako tuo keulaa pelkällä kaasulla :) Huhu kertoo, että nostaa. Sen verran nopeustuntumaa on saanut, että motarilla >150kmh vauhdissa saa pitää tangosta kunnolla kiinni. Ei silti, eipä tuo yllätyksenä tullut ja harvemminpa tuommosia vauhteja tulee kaahattuakaan. Kaupunkipuikkailussa tuo on aivan ihanteellinen, ajoasento on mukava ja ajaminen ei paljon helpompaa enää voisi olla.

Hu Hu kertoi moottoripyörä.orgissa tuossa muutama päivä sitten, että poliisi on sakottanut jotain tyyppiä pitkät päällä ajamisesta. Muutenkin on kuuleman mukaan tänä kesänä moottoripyöräilijät erikoistarkkailussa ja kaikkeen tullaan puuttumaan aikaisempaa tarkemmin. Lähinnä tarkoituksena on kitkeä "bomberismi". Mjoo, voipi olla parempi, etten rehellistä mielipidettä tästä sano, mutta jos saa 640e päiväsakkoja mp:llä pitkät päällä ajamisesta, niin pistää miettimään, että on sakottajalla ollut jotain hampaankolossa. Toinen huhu kertoo, että tänä kesänä keulimista voidaa jakaa jopa vankeusrangaistuksia. Käsittääkseni termi "vankeusrangaistus" käsittää myös ehdollisen. Joka tapaukssa alkaa kyllä mietityttään tuo poliisien resurssien jako ja rangaistusten tasavertainen jakaminen. Oulussa muutama tyyppi taannoin pieksi jonkun aika pahaan sairaalakuntoon, napsahti sitten pahimmalle 3kk ehdollista ja pikku sakot. Raiskausrangaistukset on nyt Suomessa lähinnä vitsi. On se sitten tosiaan hyvä, että hoidetaan nuo yhteiskunnan mätäpaiseet moottoripyöräilijät aisoihin. Oisko kaukaa haettu teoria, että hoidetaan "helpot" tapaukset mieluummin? Motorismiin on mediassa saatu helposti yhdistettyä negatiivinen mielikuva joka oikeuttaisi kovat rangaistukset helpommin...onhan se mukavampi ja helpompi maksattaa sakkoja niillä, joilla on varaa (pakko kai pätäkkää vähän on olla, jos on vara pyörään) kuin alkaa taistelemaan yhteiskunnan hankalien tapauksien kanssa, joilla nyt ei ole edes rahaa.
Here is only my 2 cents, puhdasta spekulaatiota ja arvailua. Kyllä minäkin ole mieletöntä kaahausta ja esmes koulujen/päiväkotien/taajama-alueiden lähistöllä tapahtuvaa rälläystä vastaan, mutta onko siinä mitään mieltä, että isketään tutka keskelle ei mitään varalaskeutumispaikan päähän ja napsitaan sakotettavia tasaisena virtana? Kun tuommosessa tilanteessa en ainakaan itse löydä sitä "liikenteen vaarantamista" millään, vaikka vähän kaasua tulisikin annettua. Pelkkää kiusantekoa, sanon minä. Toinen ärsyttävä piirre on, että seurataan jotain liikennerikkomustapahtumaa pidemmän aikaa, jos vaikka ajaisi vielä lujempaa. Sitten lopulta kehdataa käyttää termiä "liikenteen vaarantaminen". Eikö se osoita piittaamattomuutta poliisiltakin, kun havaitaan "liikenteen vaarantamista", mutta ei pyritä _välittömästi_ estämään toiminnan jatkuminen? Jos kerta liikennettä vaarannetaan, pitäisi hommalle lyödä stoppi välittömästi, ettei mitään pääse tapahtumaan.
Että semmosta tilitystä :)

No comments: