14.8.04

Itä-Saksan ihme?

Kävin tuossa ajaa täräyttämässä Sparewheelillä MZ 1000S-kyykkyä. MZ on ilmeisesti hyvinkin vanha merkki ja historia sisältää lähinnä <300ksm mopoja...nyt sitten on lähdetty uuden omistajan alla puhtaalta pöydältä ja rykäisty enduro, supermoto, pari kevaria ja tuo litranen kyykky.

Aika metka, täytyy sanoa. Ikinä en aikaisemmin ole kyykkypyörällä ajanut ja sitten eka kokemus on tuommonen vähintäänkin ihmeellinen. Koneena on rivi-2 normaalin rivi-nelosen tai V-2:sen sijaan. Muotoilu on lievästi sanottuna rohkeaa. Kiva, että joku valmistaja uskaltaa poiketa valtavirrasta tekemällä tuommosia. Ominaisuuksista nyt ei sitten meikäläinen osaa hirveästi kuvailla, paitsi että istumakorkeus on yllättävän korkea, 179cm pituutta itellä ja piti varvistella. Tärinä on aika kova ajaessa, kaipa se tulee väkisillä tuosta koneratkaisusta. Tehoja ei hirmuisesti ole, mutta vääntöä kyllä löytyy kivasti. Ykkönen vaan on aika pitkä ja kaupungissa oli melko hankalaa ajella kun kierrokset piti kuitenki pitää >3000rpm tai alkoi nytkyttämään. Outoa. Kaipa se vääntö on piilotettu ylemmälle.

Kaiken kaikkiaan erilainen pyörä. Hintaa tuolle näkyi olevan 18900e. Että järkevä ihminen varmaan ostaa samaan hintaan jonkun "oikean" sporttikyykyn, mutta tuolla ainakin erottuu joukosta.

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3
Kuva 4

No comments: