11.10.04

Ajokauden päätös

Pyörä meni sitten 2.10.2004 talviteloille. Alkoi olla jo korkea aika, lauantain keli oli ihan perseestä. Lämpöä oli jotain 5C, usva oli välillä niin tiheä, ettei nähnyt kuin pari tolpanväliä Oulu-Kemi-pätkällä. Ja paleli yllättäen ihan per*eleesti.

Operaatio sinänsä ei ole kummoinen. Pesu/kuivaus, masinolia tankkiin, vähän pyöritystä, metalliosien mieto öljyäminen, ketjujen rasvaus, akku pois ja pressun alle tallin nurkkaan. Vahata ois pitäny, mutta kelit ei enää sallinu. Sanoohan ne, että pitäisi tiputtaa öljyä suoraan pyttyihin ja pyörittää konetta, mutta enpä jaksanu alkaa siihen hommaan, ois pitäny ilmeisesti tankkikin ottaa ensin irti...taidan tehdä vaan niin, että käyn pyörittelemässä konetta käynnissä muutaman kerran tuossa talven aikana.

Valmistajat ovat pikkuhiljaa alkaneet julkistella ensi vuoden pyörämalleja. Pari viikkoa takaperin tuli tiedot ja kuvat 2005 Z750:sta, jossa mikään ei ole muuttunut värivalikoimaa lukuunottamatta. Ensi vuoden värit ovat metallinharmaa, musta ja joku karkki-sininen. Tuossa motormanilla housuja palauttaessani kattelin, että niillä oli yksi musta zeta liikkeessä, joka näytti vahvasti tuolta ensi vuoden mallilta. Äkkiseltään tuntui, että siinä olisi tankki vähän erimallinen, mutta eipä tuo myyjäkään edes tiennyt pyörästä kun kyselin. Se vaan oli ilmestynyt siihen :)

Että sepä siitä kaudesta sitten. Mitä jäi käteen? Iso kasa kuitteja! Bensaa oli mennyt kesän aikana vähän vajaa 500e edestä. Kun laski yhteen _kaiken_ pyörän ostosta, varusteista, vakuutuksista, bensasta ja huolloista, tuli kokonaiskustannuksiksi hiukka vajaa 13 000 e. Eli eipä oo ilmaista hommaa, ei. Mutta olipahan se ainakin odotettavissa. Ja onhan se niin saakelin mukavaa hommaa, että ei kaduta vielä yhtään.

Ensi kautta odotellen, Teemu "Ulpe" Laukkarinen.

No comments: