6.10.04

Pohjosen Pystymettä 2004

...oli sitten 17.-19.9. 320km Oulusta napapiirin suuntaan, kelit oli vähän mitä oli, mutta hauskaa se silti on. Perjantaipäivänä lähdettiin naapurin kanssa ajelemaan lastatuilla pyörillä pohjoista kohti, lämmintä oli jotain 6C. Kemiin päästessä sormet oli jo turrat :) Pystymettä on siitä metka kokoontumisajo, että mitään osallistumismaksuja ei ole. Paikan saa tietää vasta Rovaniemen Nesteeltä haetusta kartasta. Keskellä metsäähän se tälläkin kertaa oli, viimeiset 40km oli soratietä ja sitä mentiin niin pitkälle kuin sitä riitti.

Mutta mitäs sitä siellä? Istuskeltiin nuotiolla, jauhettiin sontaa ja kaljoteltiin, mitäpä sitä muutakaan.

Sunnuntaina pahimmasta krapulasta toivuttuamme lähdettiin taittamaan kotimatkaa. Viikonloppuna oli sadellut vettä aina silloin tällöin, joten soratieosuus oli välillä melkeinpä mutavelliä. Zetan renkaat _ei_ pidä hyvin. Kaatumatta kuitenki selvittiin takaisin asfalttiteille. Siitä hetkestä Ouluun asti sateli sitten vettä. Ja kovasti...onneksi lämmintä oli kuitenkin reilut 10C, että ei palella kuitenkaan tarvinnut. Samalla tuli todettua, että hihat pistetään hanskojen päälle, eikä toisinpäin. Hanskat siis olivat ensimmäisen 10km jälkeen läpimärät ja loppumatka piti sormia lämmitellä koneen kyljessä. Ajelu oli muutenkin melko jännää, välillä vettä oli tiellä lammikoiksi asti ja eihän mulla ole pyörässä takarenkaassa kuviota nimeksikään jäljellä. Kaikesta huolimatta ehjänä kotiin. Niin, ja MP-asun housujen vedenpitokyky lakkasi sitten Keminmaan paikkeilla, vesi tuli läpi ja alukamppeet läpimäriksi heti. Ensi viikolla pitää toimittaa takuuseen ne varmaankin.

Zetan matkaominaisuudet? Yllättävän hyvät, outoa kyllä. Ne aikaisemmin ostamani satulalaukut ajoivat asiansa paremmin kuin hyvin. Mukana oli iso makuupussi, turhan iso (4 hengen) teltta, makuualusta + 3 laukkua. Matkaa taittaessa semmonen Throttle Rocker-läpyskä kaasukahvaan on aivan ehdoton, ei tarvitse puristaa kaasukahvaa ollenkaan. Tietty sitä maskia alkoi toivomaan varsinkin sateella, mutta kyllä tuon kanssa pystyy elämään. Tosin jos matkaa tekisi enemmän, niin pitäisi vaihtaa ainakin johonkin varttikatteelliseen pyörään.

Reissukuvia: Pohjosen Pystymettä 2004

No comments: