13.6.07

Japsistarat Sappeella

Kesän ensimmäinen kokoontumisajokin on nyt takana päin. Jo viime vuonna Perinteeksi Muodostunut(tm) veteraanimoottoripyöräilijöiden kerhon alajaoston, eli Japsistarojen, kokoontuminen oli tänä vuonna 15., eli juhlatapahtuma tiedossa. Viime vuonna olimme tapahtumassa Hossassa, Taivalkosken lähettyvillä.

Japsistarat pyörii toiminnallaan yli 15 vuotta vanhojen Japanilaisten pyörien ympärillä. Nuo kokkareet on siitä hienoja, että siellä pääsee joka vuosi ihastelemaan vanhaa tekniikkaa, jota on hiottu, puunattu, museoitu ja pidetty niinkuin kukkaa kämmenellä. Japsistarat ei onneksi ole kovin "ankaran periaatteen" porukka, vaan mukaan mahtuu kernaasti nuoremman pyöräsukupolven edustajiakin :) Suurin osa kokkareporukasta on luonnollisesti vanhempaa herrasmiestä, joten jos se yksi kevarityyppi ois jättänyt tulematta, niin olisin ehkä voinut olla tapahtuman nuorin osanottaja...Ehkä ensi vuonna.

Sappee on Tampereen itäpuolella oleva "laskettelukeskus". Sanon sen lainausmerkeissä, kun omasta näkökulmasta laskettelukeskus on vähän eri kokoluokkaa =) Aluetta on viime aikoina kehitetty rutkasti, sillä esim. kaikki mökit olivat melkeinpä ihan uusia. Alue on muuten todella upeaa, kumpuilevaa maaseutua kyläkauppoineen ja maatiloineen. Kelit kun vielä sattuivat olevaan uskomattoman hienot, niin mikäs siellä ollessa.

Perjantaina etelään ajaessa lämpötila nousi iltapäivällä >25C, joka alkaa olla moottoripyörän päällä jo melko sietämätöntä. Hiki polttelee, housun hinkaa persettä, joka puutuu täysin penkkiä vasten retkottaessa. Semmonen 15-20C voisi olla optimi matkantekokeli. Joka tapauksessa 580km "helteessä" on aika raskasta :)

Vähänhän nuo kokkareet meinaa karata ryyppyjuhliksi, mutta ei kai siinä mitään vikaa ole. Kunhan muistaa ajokunnon sunnuntaina :)

No comments: