11.2.04

Suunnitelmia...

Kuten aiemmin mainittu, prätkä on ollut "hankintalistalla" jo pidemmän aikaa, mutta vasta nyt alkaa taloudelliset edellytykset olla edes lähellä kohdallaan. Kylmä totuus nyt valitettavasti on, että Suomen valtio pitää huolen ettei harrastuksesta pääse liikaa nauttimaan. Moottoripyöräilyä nyt ei kannata edes yrittää järkeistää millään perusteella. Hauskaa ja kallista.

Oma ajokokemus rajoittuu muutamaan pärrään: matkaenduroa, puolikatteista katupyörää, autokoulun Honda CB500, krossipyörää, mopoa...tuota luokkaa. Kuivatyyppejä onkin sitten tullut otettua vähän useammalla :) Melkein kaikki on ollu "mukavia". Alussa kuitenki pysty kiskomaan siinä määrin suuntaviivoja, että kustomit, endurot ja matkapyörät ei kiinnosta, nehän olisi liian "järkeviä", heh. Jotain luokassa kyykky/sportti/naku kuutioluokassa 600-1000. Iästä/kunnosta/mallista riippuen taitaa joutua varautumaan ainakin luokkaa 8000-12000e loveen lompakossa. Pahalta tuntuu kun katsoo ulkomaiden hintoja.

Hankintapaikkaa ei oo rajannu sen kummemmin. Vähän on tullut Saksasta kateltua, mutta ei oikein motivoi lähtä hakemaan sieltä asti. Ruotsissa on ihan mukavaa hintaluokkaa ainakin Suomeen verrattuna...toisaalta Suomesta voisi hankkia uuden kulkuneuvon, saisi ainakin varmasti hyväkuntoisen :) Ulkomailta hakeminen tulee kyllä asettamaan omat haasteensa, tässä asioihin perehtyessä on tullut Suomen byrokratia ja verotuskäytäntö kutakuinkin tutuksi. Paljon menee rahaa ja vaivaa, ennenkuin saa pyörän ulkomailta alleen.

Ihmisten mielipiteet pyöräasioissa on aika mielenkiintoisia. Käytännössä aika paljon liikkuu akselilla "järjetöntä", "kallista", "vaarallista", "turhaa" jne. Toinen mielenkiintoinen seikka on pyörämielipiteet. Muilla kun tuntuu olevan aivan väärät sellaiset :D

No comments: